Results 1 to 2 of 2

Thread: ISD1760 Voice Keyer & Roger Beep.

Senior Member

ISD1760 Voice Keyer & Roger Beep.

ISD1760 Voice Keyer & Roger Beep.

Montaj facut dupa un proiect dezvoltat de catre Robert YO4HFU si publicat in pagina lui la adresa:

https://www.qsl.net/yo4hfu/VOICE_KEYER_ISD.html

Unde se gasesc toate detaliile necesare construirii unui astfel de modul.
    Extrem de util! Parerea mea
    Cu ocazia QSO-urilor in 5,7 si 10GHz avute cu Robert am vazut utilitatea unui BEEP la iesirea din emisie, mai ales cand datorita propagarii semnalele scad aproape de limita inteligibilitatii, ori nivelul de perturbatii la unul din corespondenti (cazul meu) este foarte mare. Beepul se aude clar semnalizand trecerea corespondentului in receptie. El avand in transceiverul cu care a lucrat un Roger-Beep instalat.
    Montajul in sine nu ridica probleme deosebite, smd-uri 0603, 0805 intra la limita.
    Ca sursa de 5v LDO am folosit un mcp1703, ca aia am gasit prin cutii semireglabilii trebuiesc comandati cu grija ca si dimensiune altfel cum se vede si la mine in poze sunt greu de lipit...
    Pentru programat Attiny84 am folosit un USBASP si "zarme" lipite direct pe terminalele lui.
    Pentru instalarea modulului in carcasa microfonului standard MH-31 de la FT-817 am detasat cablul spiralat apoi am desfacut cele 3 suruburi ce tin jumatatile carcasei unite.
    Am scos capsula oridinala de microfon dinamic, apoi am intrerupt traseul care pleca de la sw-ul din mijloc catre conectorul RJ, notat cu FST pe carcasa. Acel buton l-am cablat la borna B de pe cablaj, PB2-select pentru a putea selecta modul dorit la noul montaj.
    Apoi am intrerupt traseul de la PTT catre conectorul RJ.
    In partea ramasa spre butonul de PTT am cablat PTT IN de pe cablaj (PI), iar pe traseul ce pleaca spre conectorul RJ am cositorit conductorul de la borna PTT-OUT (PO)
    Iesirea de audio, AF la pad-ul unde era conectat firul cald de la microfon.
    Masa este comuna si se poate folosi oricare traseu, cel care ajungea la microfonul original ori cel ce ajunge la sw de ptt ori sw auxiliare UP-DN si fostul FST actual "B" si +5V legat direct pe terminalul de la conectorul RJ, intrucat in capsula de MH-31 nu este folosit.
    Pentru fixarea noului microfon electret in locul celui dinamic am decupat din burete dur doua rondele, una mai mic sa incapa in cercul mic si alta mai mare care sa vina fix in locul microfonului dinamic.
    Daca se gauresc ambele exact in centru microfonul nou va pica exact in dreptul unei fante deja existente in carcasa, deci nu ii nevoie de modificari pentru ca sunetul vocii sa ajunga la noua capsula.
    Dupa ce am introdus microfonul in locasul astfel facut ( am folosit un BNC-mama vechi care are muchiile ascutite si pe care l-am presat cu mana pe burete, decupand astfel exact o gaura pentru capsula de microfon ) am pus peste el inca o folie de burete care va veni presata de catre placa de cablaj la prinderea ei in suruburi.
    Cablajul noului montaj l-am fixat pe cel original cu o banda de kapton, probabil se poate folosi orice banda izolatoare adeziva.
    ...Filo a supravegheat indeaproape si programarea procesorului, cat si punerea in functiune...
    Testat cu ft-817 si ft-857d care au acelasi microfon.
    Attached Images Attached Images

Senior Member
    Si ultimele poze
    Attached Images Attached Images

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks