Salut
Duminica, 18 August, intentionez sa ies in portabil pentru a lucra in banda de 10 GHz.
Locatia este un deal, cu o inaltime de cca 190 m, din apropierea comunei Ganeasa Olt, locator KN24CK53.
Voi fi activ incepind cu ora 10, aproximativ 2 ore. Am incercat sa suprapun iesirea mea cu perioada de desfasurare a etapei a 2a de SHF a concursului CNUUS, din acest an.
Doresc sa lucrez numai statii noi, cu care nu am lucrat niciodata, indiferent daca acestea participa sau nu in concursul CNUUS.
Ordinea prioritatilor este urmatoarea:
1. YO3GNF. De la el am aparatura in custodie, este normal sa lucrez cu el primul.
2. YO3GJ, prietenul meu Marius. Nu am reusit niciodata sa avem o legatura radio in 10 GHz. Chiar imi doresc una.
3. Statii noi cu care nu am lucrat niciodata.
Nu trag pentru scor in concurs. Prezenta mea in CNUUS va fi doar pe perioada acestei etape. Nu are nicio importanta daca corespondentul meu lucreaza sau nu in concurs.
Echipamentul este un FT817, transverter + amplificator final 2W, Khune, antena parabolica offset, 60 cm, polarizare orizontala.
Din punct de vedere radio am vizibilitate catre E pina spre Constanta - Tulcea, spre NE, pina spre Carpatii de Curbura. Nu am vizibilitate spre N, V, SV, S. Locatia mea exacta va fi aici.
Sfaturi pentru corespondent:
- inarmati-va cu o busola
- inainte de a orienta antena, calculati azimutul
- cu ajutorul busolei descoperiti un obiectiv in teren spre care orientati antena
- daca ati reusit sa ma auziti pentru scurt moment, numai miscati deloc antena. Sunati-ma!
- inafara de azimut este foarte important sa ma cautati si in elevatie.
- daca reusiti sa ma auziti inregistrati legatura
- protejati-va! Inarmati-va cu multa apa, tricou si palarie de culori deschise. Va fi foarte cald!
Intentia de a face o legatura radio o puteti anunta aici sau pe telefonul personal si Watsap 0741589957.
Daca din anumite motive intervine ceva si nu pot lucra, voi anunta aici sau pe telefonul personal al corespondentilor.
Cam asa arata locatia: http://yo7fws.uus.ro/10G/26.05.2024/20240526_060349.mp4
Au fost posibile legaturi radio spre Bucegi, Matau, Bucuresti si Pitesti.
73, Costi
Bookmarks