Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Modificare surse ZXD1500 ZXD2400

  1. #11
    Super Moderator
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    290
    Am reusit sa finalizez sursa astfel incat sa fie gata de lucru in /P. Ultima operatie facuta a fost sa-i montez conectorul (de 6 mmp) care contine alimentarea de la retea si iesirea de plus si minus. Conectorul l-am prins de o bucata de cornier din Al de 40x20mm care la randul lui este montat de carcasa sursei prin cele doua suruburi originale. Prinderea cornierului am facut-o pe latura mica.

    24.jpg

    yo8rhm
    Mugurel
    Last edited by yo8rhm; 14-03-2020 at 11:58.
    Si Nordul ofera puncte, doar orienteaza antena...
    www.yo8rhm.com
    www.vhfdx.ro

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    kn24xl Chitila
    Posts
    18
    Salut,
    Am luat sursa ZXD1500 tot de la acelasi comerciant si nu am facut decat sa o curat de praf, sa ii pun un conector de alimentare similar cu cele folosite la calculatoare, chiar recuperat de la o sursa defecta si o regleta de ebonita cu borne generoase care sa faca fata unui curent mare.
    Teoretic va alimena un final de 2m cu BLF278.. .cand va fi gata
    Suplimentar un sunt pentru ampermetru, intrucat tensiunea am reglat-o la 50v, urmand ca instrumentul sa fie montat undeva pe birou, ca eu tin sursele sub masa ori cat mai departe de mine din cauza zgomotului facut de ventilator.
    Peste regleta si sunt am pus un capac manufacturat dintr-o tabla de Al recuperata de la ceva aparat dezmembrat.
    Arata ca o chestie dar ii ok, protejeaza suntul si regleta de atingeri accidentale.
    Attached Images Attached Images

  3. #13
    Super Moderator
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    290
    Mai nou, la sursa de ZXD 2400W i-am montat pe panoul frontal un comutator cu 3 pozitii cu rezistentele aferente. Acum am dintr-o singura sursa tensiunile de alimentare pentru toate PA-urile respectiv, 27V, 32V si 50V. Asa iau doar o singura sursa cand plec in /P.
    Singurul neajuns este ca nu se pot comuta tensiunile cand functioneaza. De fapt se pot comuta dar dureaza pana ajunge la tensiunea selectata si nu cred ca este sanatos ca sa ramana, fie si pentru scurtul timp necesar comutarii, partea de divizor in aer. Dar cine are nevoie de asa ceva?


    yo8rhm
    Muugurel
    Si Nordul ofera puncte, doar orienteaza antena...
    www.yo8rhm.com
    www.vhfdx.ro

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    kn24xl Chitila
    Posts
    18
    Nu merge sa folosesti comutatorul doar pentru a strapa rezistente fixe? in felul asta nu exista nici un risc.

  5. #15
    Super Moderator
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    Slatina
    Posts
    361
    Salut

    Eu ma gindeam la alta varianta, la iarna, cind ma voi apuca de sursa. La bornele semireglabilului o rezistenta fixa, bine aleasa. In paralel cu ea mai multe rezistente semireglabile comutabile. Astfel in perioada comutarii, voi avea tot timpul la 'borne' rezistenta fixa. Ramine de vazut. Multumim de info si sugestii.

    73!
    Costi

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •