PDA

View Full Version : LogulMeuUUS - versiunea finala



yo7fws
14-04-2020, 22:22
Salut

Zilele trecute am publicat ultima versiune a programului meu. Este ultima. Nu mai continui cu functii sau module noi. L-as complica si este impotriva principiilor mele: simplu si util.
L-am si redenumit: LogulMeuUUS, deoarece prin atasarea de benzi noi, nu prea mai era de VHF, HI!
La aceasta versiune am atasat si posibilitatea de conectare, monitorizare si trimitere de anunturi la un DX Cluster. Anunturi sint preformatate, fara posibilitate de a fi personalizate si fac referire numai la traficul tropo.
Foarte important: anunturile se pot trimite numai dupa salvarea unei legaturi in log, contine toate datele necesare, mai putin frecventa.
In rest totul este destul simplu si nu cred ca este nevoie de help.

https://yo7fws.blogspot.com/

73!
Costi

YO4FYQ
16-04-2020, 10:50
Salut ,
Multumim pentru efort si pentru update . Partea cea mai interesant este cu postarea legaturilor utile pe cluster. Am observat, in majoritatea competitiilor indiferent de cine le organizeaza peste YO este ca o pata alba , foarte putine legaturi raportate mai spre deloc. Lucru care duce cu gandul ca nu este activitate desi statiile sunt in banda poate pentru cei din W Europei nu devine un interes prea mare sa intoarca antenele . Acum prin optiunea implementata in program cu CTRL+P devine foarte facil si usor postarea legaturii logate .
Vedem dupa etapa de duminica din Maraton YO.

yo7fws
16-04-2020, 11:51
Salut

Vezi ca in menu-ul DX Cluster poti bifa Afiseaza butoane in functie de preferinte. Am incercat sa le afisez sau ascund pentru a pastra interfata cit mai simpla.

73!
Costi

YO4FYQ
19-04-2020, 19:33
Salut ,
A trecut azi si etapa de maraton in care pot spune ca am folosit simultan cele 2 programe realizate de catre tine si anume ,,panadapte,,r si cel de ,,log,.
Revenind la cel de log s-a comportat absolut normal , am ,,abuzat,, cat s-a putut de mult de functia de postare al legaturilor pe cluster , destul de usor de folosit si foarte facil . Azi poate nu s-au vazut pe harta liniile intre corespondenti cel putin pe cea de pe ON4KST.com unde era o activitate intensa de postari de la MS facand astfel harta greu de ,,descifrat,, .
Poate ca o idee ar fi ca in cadrul comentariului ce il trimite catre cluster sa fie trecuti automat si km intre cele 2 locatoare ex: KN34AK<TR>KN44FD 196KM sa dea mai bine la publicul interesat ..hi . Din cate stiu Florin YO3VK a folosit si chiar postat din programul de log. In rest numai de bine , vom revenii.....

yo7fws
20-04-2020, 13:03
Salut

Ma bucur ca a functionat bine. Am urmarit si eu traficul de pe cluster si am vazut mai multe statii care au raportat mesaje formatate. Ce imi pare ciudat si tebuie sa inteleg, sint statii care desi trimit legaturile corect formatate, LOC1<TR>LOC2, dxmaps nu le afiseaza. Cred ca este unul dintre aceste motive sau ambele: nu accepta sa afiseze mesaje formatate de pe alte clustere sau daca unul dintre indicative nu este user al dxmaps ori in baza de date al acestuia. Mai trebuie cercetat. Nu stiu cum se face dar YO7FWS - YO4FYQ merge bine de oriunde, HI!

Legat de distanta in km, nu ar fi nicio problema, dar nu trebuie abuzat de cluster. Nu am lasat posibilitatea de a introduce si scurte mesaje, pentru a nu transforma clusterul in chat. Acesta doar informeaza si nu este pentru schimbat mesaje.

73!
Costi

yo7fws
20-07-2020, 21:57
Salut

Ceva recenzii cu bine si rau primesc si eu?
De exemplu duminica, in Maraton, am constatat ca programul se deconecteaza cam des de la DxCluster, ceea ce nu este ok. La voi cum merge?

73!
Costi YO7FWS

YO4FYQ
20-07-2020, 22:12
Salut Costi , programul functioneaza bine . Foarte utila si am ,,exploatat ,, la maxim aceasta optiune implementata si anume posibilitatea de a trimite pe cluster ultima legatura realizata . Este foarte util consider pentru cei din YO sa ne semnalam prezenta pe perioada competiilor chiar si prin postarea unor legaturi mai interesante . Legat de conexiune cu clusterul, asa este se deconecteaza , la un moment dat avem in spate programului N mesaje de deconectare si pentru fiecare a trebuit sa confirm sa pot ,,scapa,, de fereastra .

yo7fws
20-07-2020, 23:17
Legat de conexiune cu clusterul, asa este se deconecteaza ...

Aha...deci nu m-am inselat, am crezut ca este numai la mine. Sa vad ce e de facut. Merci de info!
C.

YO3FWL
06-08-2020, 22:38
Salut,
Eu il folosesc offline :) ii mai usor sa am logul de hartie in concurs ca pot folosi o singura mana sa scriu :)
Apoi le introduc sa obtin fisierul pe care il urc la organizatori.
Ce am observat, intrucat am urcat legaturile si pe qrz, ca nu exporta si locatorul meu, iar qrz il foloseste pe cel principal, asta inseamna ca trebuie sa iau inca o data la mana fiecare legatura sa corectez...
Clusterul am vazut ca se deconecteaza dar am crezut ca ii problema locala si nu am dat importanta.
:)

yo7fws
06-08-2020, 23:37
Salut

Merci de info.
Te rog sa-mi dai mai multe detalii despre fisierul care il incarci pe qrz. Probabil este ADIF, EDI are toate detaliile despre tine in antet. Am sa cercetez, dar vreau sa fiu sigur.
Cu DxClusterul sint deacord. Si eu am dat vina tot pe retea, HI, dar se pare ca mi-a scapat ceva in program.

73!
Costi

YO3FWL
07-08-2020, 21:59
Salut,
Asa este, selectez export ADIF, si din cate am vazut la alte programe care exporta ADIF, locatorul propriu apare la fiecare legatura.
Poti deschide fisierul *.adi de la wsjt-x de exemplu.

Multumesc,

yo7fws
07-08-2020, 22:18
Salut

Mi-am inchipuit ca despre asta este vorba. Am deschis asta noapte documentatia ADIF si se pare ca exista un cimp MYGRID. Cind am scris programul n-am stiut de el, altfel il adaugam. In general cel care tine logul are in setup my grid. La urmatoarea revizie se rezolva. Daca ai nevoie mare, iti personalizez o versiune si ti-o trimit prin email. Sau cu un CTRL + H si citeva cuvinte cheie, se poate rezolva si singur, de moment.
Incaodata, merci de info!

73!
Costi

YO3FWL
07-08-2020, 22:24
Salut,
Nu ii graba :) ca la cate legaturi fac eu in concursuri pot sa le editez manual in qrz.com :) dar m-am gandit ca ar fi util.
Poate mai sunt si altii care au mai multe locatoare in autorizatie.

Multumesc,

yo8rhm
20-09-2020, 18:19
O sugestie la acest program de log, de care sunt foarte multumit.
La completarea datelor pentru un nou log daca trec la "Echipament Tx" FT991A+PA acesta va aparea automat si la "Echipament RX" ceea ce nu e normal pentru ca la Rx nu poti folosi PA. Modificand la Rx se modifica si la Tx. Daca s-ar putea modifica sa se poata completa independent cele doua sectiuni ar fi bine. Este adevarat ca dupa generarea fisierului EDI se poate modifica manual dar daca uiti acest lucru apare la Rx un PA si cum spuneam nu este tocmai normal.

yo8rhm
Mugurel

yo7fws
20-09-2020, 18:36
Salut

Ai dreptate. Am notat. Am sa dezactivez autocompletarea in cazul celor doua casete edit. Merci de info!
In curind public o versiune imbunatatita. Mai astept. Poate mai apare cite ceva.

73!
Costi